Groep 7 en 8

Wat vinden de groep 7- en 8-ers van basisschool Kinderrijk? Lees hier hun verhalen en tekeningen.

LAURA. GROEP 7:

Kinderrijk is echt een hele leuke basisschool. Het zijn kleine klasjes. Dus als je niet goed kan consenteren is dit echt een goeie school. Het is een kleine school dus je doet heel veel met de hele school en dat is echt heel leuk! Je hebt ook thema’s, Meestal ga je dan iets leuks/informatief doen. De school doet ook heel veel aan pesten, niet dat er gepest word  maar als je gepest wordt.

Teun en Thomas,  groep 8:

Wij zijn Teun en Thomas wij zitten allebei in groep 8 wij vinden KinderRijk een hele leuke school Teun zit hier al vanaf groep 6 op school en Thomas al vanaf eind groep 4 Teun vind rekenen en Thomas vind thema het leukst de juffen zijn heel aardig en we mogen zelf ons werk inplannen dat vinden wij ook heel leuk en we hoeven niet allemaal  het zelfde te doen maar we moeten soms ook gezamenlijk iets doen gym is ook leuk dat doen we namelijk in het Engels soms is het wel een beetje moeilijk te begrijpen maar dan legt de meester het uit we hebben twee keer per week gym op dinsdag en vrijdag op dinsdag doen we meestal bal spelletjes en op vrijdag doen we gym met materialen we gaan in de zomer ook vaak in de pauze naar een skeet pleintje we gaan soms ook met school zwemen wij vinden deze school heel leuk als jij nou ook naar deze school wil kom dan kijken op een open dag.

schoolplein tekening.jpg

Groep 7 Finn M:

Ik vindt dat er bij kinderrijk goed les wordt gegeven, en er zijn vaak leuke uitjes. Leuke leraren leuke kinderen, ik vindt het erg fijn dat er kleine klassen zijn want dan kun je erg goed concentreren. En er is iedere vrijdag een wissel atelier dus dan zijn er altijd leuke dingen te doen, als je bijvoorbeeld bij rekenen iets niet snapt word je er meteen mee geholpen, er zijn altijd leuke thema’s bijvoorbeeld VOC gouden  eeuw , vulkanen, pit. Er is altijd wat leuks te doen op Kinderrijk.

Roos, groep 8:

Kinderrijk is een hele gezellige basisschool, waar kinderen meer hulp krijgen en je overal zelf achter moet komen. We gaan ook met Kinderrijk vaak op uitje!  Zoals nu voor ons thema, naar het Scheepvaartmuseum en Rijksmuseum, we leren daar heel veel over. Ik zelf vind het heel leuk om op uitje te gaan.  En iedereen hier is heel gezellig met elkaar, natuurlijk zijn er wel kleine akkevietjes maar dat gaat weer snel over! Ze geven ook veel aandacht aan  kinderen die bijv. moeite hebben met rekenen of dyslectisch zijn.  Dus kom op Kinderrijk!!!tekening anoushka.jpgwapen kinderrijk.jpg

Groep 7 Laurens:

Ik vindt dat er bij kinderen goed geholpen wordt en dat ze goed instructie krijgen. Er zijn ook veel leuken uitstapjes zoals naar een museum. Ik vind het ook heel rustig en dan kunnen we ons beter concerteren  je kan ook leuk buiten spelen. Je hebt ook leuken thema’s zoals PIT, De gouden eeuw, Tweede wereld oorlog  en Vulkanen. je hebt ook leuke extra bladen als je je verveelt. er zijn ook veel leuke kinderen om mee te spelen.