Ouders

Een goed contact tussen ouders en KinderRijk is van groot belang. In het hoofdstuk "visie" is dit uitgangspunt al toegelicht. De ochtend begint met 10 minuten samen met je kind in de klas een boekje lezen, de weektaak doornemen, of iets kiezen van het planbord. Er is dan ook tijd om de leerkracht even te spreken of iets te vragen.
Ouders worden nadrukkelijk uitgenodigd om op verschillende manieren hun betrokkenheid vorm te geven. In de eerste plaats is de betrokkenheid bij het ontwikkelingsproces van je kind van groot belang. Voor het kind zelf is het van belangrijk om te weten (en vooral te voelen en ervaren) dat de ouders en de school elkaar op een positieve manier aanvullen. En voor de ouders is het belangrijk dat zij zicht hebben op de ontwikkeling van hun kind, informatie tijdig ontvangen en zelf signalen kunnen doorgeven. Voor KinderRijk is het van groot belang dat "school" en "thuis" op elkaar aansluiten.