Ervaringen van Ouders

Hilda, mama van Anouk (9)

Anouk is op Kinderrijk gekomen toen ze bijna 4 was. Een hele bewuste keuze, omdat het ontwikkelingsgericht onderwijs helemaal aansluit bij de opvoeding zoals ik die het beste vind voor Anouk. Namelijk, altijd ruimte om lekker kind te zijn en ook je eigen pad om te groeien te mogen kiezen. Het onderwijs sluit aan bij het kind en niet andersom. Een mooie filosofie, tegelijkertijd hangt de invulling hiervan helemaal af van het team. Het team bij Kinderrijk zorgt voor een stabiele emotionele basis met oog voor normen en waarden waarin geleerd kan worden. Onder letterlijk bezielende leiding van Petra Disse, die met een liefdevol hart bij de kinderen staat. Uiteindelijk is die liefde en passie hetgeen dat het verschil maakt voor een kind!

​​ ​

Arnold Vroege
Voor ons is KinderRijk een verademing gebleken. Onze zoon was volkomen vastgelopen op zijn school omdat hij allang kon lezen toen de rest van de groep begon met spellen. Hij werd onvoldoende uitgedaagd en ging  daardoor onderpresteren. Bij KinderRijk werd gekeken waar hij was met zijn ontwikkeling en kon hij op zijn eigen niveau aan de slag.  De kleine klassen en het ontwikkelingsgerichte onderwijs hebben er bij hem voor gezorgd dat hij bij het juiste middelbare onderwijs is terechtgekomen.
Onze jongste is al voor zijn vierde verjaardag gestart op KinderRijk omdat hij op dat moment er aan toe was om naar school te gaan. Ondertussen zit hij in groep 6 en het is heel leuk om te zien hoe hij zijn eigen agenda beheert met taken die in de lopende week moeten worden afgerond. Als ouders mogen we ’s ochtends even mee de klas in en dan kan onze zoon laten zien waar hij mee bezig is. Er wordt regelmatig een nieuw thema gestart waar de leerlingen hun creativiteit volledig in kwijt kunnen en leren samen te werken en initiatieven te nemen. Onze zoon gaat daarom iedere dag met heel veel plezier naar school.

​Barbera, moeder van Anna (5)

Via via ben ik tijdens mijn zoektocht naar een basisschool voor mijn dochter terecht gekomen bij Kinderrijk. De opstelling van de school, de leerkrachten en de toepassing van het (voor mij op dat moment onbekende) Ontwikkelingsgerichte Onderwijs was wat toen goed voelde en nu na één jaar een goede keuze blijkt te zijn geweest. Rondom haar vierde verjaardag is mijn dochter gestart in de kleuterklas. Zij heeft het erg naar haar zin, ze kan leren in een omgeving waarin ze wordt uitgedaagd op een manier die voor haar past. De thema's zorgen voor een iets andere dynamiek en maakt dat ze veel dingen leert die ze vervolgens toepast (op reis gaan met de trein, naar welk land of welke stad?). Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, niet alleen in de klas, ook tijdens de uitstapjes die bij de thema's horen. En wat ik zelf erg prettig vind, is de bereikbaarheid van de meester en juffen. Als ouder word ik goed geïnformeerd over de activiteiten in de klas (via regelmatige mails van de onderwijzers) en zijn ze voor mij eenvoudig benaderbaar (zowel via mail als mondeling in de klas).